OPIS
We współczesnym świecie pełnych półek w sklepach spożywczych, łatwej dostępności produktów ze wszystkich krajów naszej planety oraz powszechności gotowych dań i fast foodów pojawił się problem będący znakiem naszych czasów: jak karmić dzieci, by jadły nie tylko smacznie i do syta, ale przede wszystkim zdrowo? Wielu rodziców martwi się dziećmi niejadkami albo trudzi się nad daremnymi próbami przekonania pociechy, by jadła coś więcej niż ciągle kilka tych samych dań, wcale zresztą niekoniecznie wartościowych odżywczo. Tymczasem dzieci potrzebują odpowiednio zbilansowanego żywienia, by mogły zdrowo się rozwijać, być sprawne i mądre. Niniejsza książka jest odpowiedzią na te problemy. Dzięki niej można urozmaicić domowe posiłki całej rodziny o potrawy smaczne, pożywne, różnorodne, kolorowe i zachęcające dziecko do jedzenia, a także łatwe i szybkie w przygotowaniu. Nie oszukujmy się bowiem – dostępność składników oraz czas przygotowania danej potrawy też stanowią dziś ważne kryterium. Ponieważ wzorzec dorosłych jest najlepszym treningiem odżywiania, ważne jest, by rodzice odkryli, jak ogromną przyjemność może sprawiać wspólne poznawanie przy rodzinnym stole kolorowego świata różnorodnych smaków i zapachów.