OPIS
Ta książka powstała z myślą o tych czytelnikach, którym nigdy nie dość wypraw w bezkresny świat jadła i napitku. Przedstawiamy zatem Koktajle – praktyczny kieszonkowy przewodnik, przydatny zarówno profesjonalnym barmanom, jak również ambitnym amatorom (w domu, na wakacjach, na przyjęciu, a nawet na kursie barmańskim).
W książce tej prezentujemy 100 drinków, podzielonych na cztery sekcje: Happy Hour, Zawsze młode, Degestify oraz Trendy. Pojawiają się w nich „ponadczasowe” kompozycje w rodzaju Martini, a także słynnego Cuba Libre i Stingera, towarzyszą im zaś świeżo wpisane w kanon klasyczny Caipiroska, Cosmopolitan, i inne (między innymi ulepszona, jabłkowa wersja Marini).
Każdemu drinkowi towarzyszy klarowny opis podzielony na następujące części: składniki, ciekawostki oraz przygotowanie, uzupełnione propozycjami sposobu podania.