Smak tropików. Kuchnie Pacyfiku

okładka

Smak tropików. Kuchnie Pacyfiku

Produkt jest aktualnie niedostępny

Kliknij tutaj, jeśli chcesz otrzymać maila, gdy produkt się ukaże.

OPIS

Smak tropików. Kuchnie Pacyfiku, książka Biruty Markuzy obejmuje kuchnie: chińską, hinduską, indonezyjską, Singapuru (malajską), Sri Lanki, Filipin, Nowej Gwinei, Nowej Zelandii i Australii. Kuchnie te zasadniczo różnią się między sobą, a w sposób skrajny — od pozostałych kuchni świata. Obrazują fascynującą umiejętność wykorzystania wszystkiego, co jadalne (korony kwiatu, kiełków, korzeni, naci, kory i larw w niej żyjących). Po lekturze tej książki warto się zadumać, czy można beztrosko wyrzucać stary chleb, wylewać serwatkę, marnować nać selerów, pietruszki itp. W tropiku ziarnko ryżu jest święte — tak jak w Polsce święta była kiedyś nawet zeschła skibka chleba. Książka dostarcza informacji o odmiennych od naszego sposobach odżywiania się — egzotycznych, nowych, może się przydać komuś, kogo los skieruje w tamte rejony, a jedzenie jest przecież zawsze sprawą ważną. Zapraszamy na wspólną wyprawę w krainy smaków nieznanych.

DODATKOWE INFORMACJE

  • Format:145x205 mm
  • Liczba stron:388
  • Oprawa:twarda
  • ISBN-13:9788375068900
  • Data wydania:25 marzec 2013
  • Numer katalogowy:216212

RECENZJEjak działają recenzje?

Lista recenzji jest pusta

DOSTAWA

DARMOWA dostawa powyżej 299 zł!

Realizacja dostaw poprzez:

  • ups
  • paczkomaty
  • ruch
  • poczta

OPINIE

Nasza strona używa plików cookies, w celu ułatwienia Ci zakupów. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności

© 2006-2024 Gildia Internet Services Sp. z o.o. and 2017-2024 Prószyński Media Sp z o.o. PgSearcher