OPIS
Książka zawiera ponad 70 przepisów na zupy, kasze i makarony, przystawki sojowe, przystawki warzywne, sałatki i kanapki, chleby i desery. Jednakże Rynn Berry to ktoś więcej niż tylko autor książki kucharskiej: bawi się w literackiego detektywa i akademickiego badacza. Jest pierwszym, który odkrył i opublikował ulubione wegetariańskie przepisy Leonarda da Vinci. Podobnych odkryć dokonał w odniesieniu do "nieśmiertelnych" wegetarian, takich jak Pitagoras, Budda, Sokrates, Platon, Jezus Chrystus, Plutarch, Percy Shelley, Tołstoj, Gandhi, czy George Bernard Shaw. Berry zgromadził również przepisy współczesnych znanych wegetarian, m.in. Paula i Lindy McCartney, George'a Harrisona czy Isaaca Bashevisa Singera. Przepisy zostały wybrane z pozostawionych książek kucharskich lub z notatek członków rodziny i służby. Inne receptury zostały zgromadzone lub starannie odtworzone z zapisów historycznych.