OPIS
Autor przedstawia receptury zarówno na trunki (tzw. kliniki oraz napoje bezalkoholowe), jak i na dania, które pomogą Ci się pozbyć złego samopoczucia spowodowanego spożyciem nadmiernej ilości alkoholu. Znajdziesz tu m.in. żurek na „dzień po”, diabelską pomidorową, ratunkową ogórkową, drinki cardinal, ostrygę prerii czy krwawą Mary – wszystkie te specjały z pewnością postawią Cię na nogi po hucznej zabawie! Publikację uzupełniają rady, co warto zrobić jeszcze przed suto zakrapianą imprezą, aby uniknąć stanu zwanego kociokwikiem, oraz przepisy na pobudzające apetyt aperitify, gdyż najważniejsze, aby nie pić alkoholu na głodnego. Ryszard Matusiak – członek zarządu Stowarzyszenia Polskich Barmanów (SPB-PBA), w którym od lat szerzy wiedzę na temat kultury spożywania alkoholi i szkoli rzesze barmanów.