Przysmaki żydowskie.

okładka

Przysmaki żydowskie.

Produkt jest aktualnie niedostępny

Kliknij tutaj, jeśli chcesz otrzymać maila, gdy produkt się ukaże.

OPIS

Z Przysmaków żydowskich dowiesz się, na czym polega koszerna kuchnia oraz co jadają na co dzień i od święta wyznawcy judaizmu. Prezentujemy tu przepisy zarówno na dania północnoeuropejskich Żydów aszkenazyjskich, jak i na potrawy pochodzących z Południa sefardyjczyków. Zachęcamy do wypróbowania przepisów m.in. na takie specjały, jak czulent – wołowy gulasz z fasolą i kaszą – czy holiszkies, czyli gołąbki z mieloną wołowiną. Podajemy także receptury na liczne słodkie wypieki, np. chałkę, ciasto dyniowe i mandelbrot (chlebek migdałowy). Ponadto w naszej publikacji nie mogło zabraknąć przepisów na znane na całym świecie bajgle, baklawę, kugel oraz humus. O autorkach: Estera Kafka – artystka plastyk, redaktorka i administratorka portalu www.poznan.jewish.org.pl; propagatorka kultury żydowskiej, pasjonatka gotowania. Malka Kafka – prowadzi w Warszawie kawiarnię połączoną z delikatesami, oferującą specjały pochodzące z wieloetnicznego Izraela; propagatorka nowoczesnej kuchni żydowskiej i koszernej.

DODATKOWE INFORMACJE

    Seria:Polskie Tradycje Kulinarne
  • Format:140x200 mm
  • Liczba stron:160
  • Oprawa:twarda
  • ISBN-13:9788377070055
  • Data wydania:11 kwiecień 2010
  • Numer katalogowy:131428

RECENZJEjak działają recenzje?

Lista recenzji jest pusta

DOSTAWA

DARMOWA dostawa powyżej 299 zł!

Realizacja dostaw poprzez:

  • ups
  • paczkomaty
  • ruch
  • poczta

OPINIE

Nasza strona używa plików cookies, w celu ułatwienia Ci zakupów. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności

© 2006-2024 Gildia Internet Services Sp. z o.o. and 2017-2024 Prószyński Media Sp z o.o. PgSearcher