OPIS
" Prawie połowa trzydziestopięciolatków oraz większość osób po sześćdziesiątym roku życia w mniejszym lub większym stopniu cierpi z powodu zwyrodnienia stawów. O zużyciu stawów decydują często czyniki, na które mamy wpływ. Szczególne znaczenie przypisuje się diecie. Zamieszczone w tym poradniku przepisy kulinarne pozwolą ograniczyć ryzyko wystąpienia bolesnej fazy artrozy. Nawet jeśli pojawiły się już pierwsze jej symptomy, natura dysponuje różnymi mechanizmami naprawy i regeneracji chrząstki, które można uruchomić, wprowadzając odpowiedni jadłospis. Zrównoważony sposób odżywiania przyczynia się także do regulacji wagi - zbędne kilogramy to spore obciążenie dla chorych stawów. Konieczny w przypadku tej choroby regularny trening ruchowy powoduje spory wydatek energetyczny, a ten może zostać zaspokojony także wyłącznie dzięki właściwej diecie. Poradnik, zawierający porady medyczne i dietetyczne, pomoże osobom, które, szukając sposobu na łagodzenie dolegliwości stawowych, nie chcą się zdać jedynie na przyjmowanie preparatów przeciwbólowych .
• Zwyrodnieniowa choroba stawów – przyczyny, objawy
• Aktywność fizyczna, leczenie farmakologiczne, medycyna naturalna - jak zatrzymać atrozę
• Lecznicza siła produktów żywnościowych
• Jak kupować i gotować - liczne wskazówki
• Obszerny rozdział z przepisami: pyszne dania na każdą porę dnia i różne okazje "