Przysmaki kresowe. Polskie tradycje kulinarne

okładka

Przysmaki kresowe. Polskie tradycje kulinarne

Produkt jest aktualnie niedostępny

Kliknij tutaj, jeśli chcesz otrzymać maila, gdy produkt się ukaże.

OPIS

Poznaj smaki polskich kresów! Przysmaki kresowe to zbiór przepisów pochodzących z kuchni dawnego wschodniego pogranicza naszego kraju. Autor, gromadząc przepisy, wspomagał się kulinarną wiedzą rodowitych kresowiaków. Kuchnia kresowa charakteryzuje się ogromną różnorodnością, stanowi połączenie tradycji szlacheckich i mieszczańskich z chłopskimi. Stąd w Przysmakach kresowych zostały zebrane receptury zarówno na dania proste, np. kotlety z kaszy gryczanej czy kapuśniak żmudzki, jak i na potrawy wykwintne, np. zupę rakową czy szczupaka w jarzynach. Znajdziecie tu przepisy na sztandarowe pozycje kuchni kresowej – m.in. kołduny litewskie, barszcz ukraiński, cepeliny i kutię – oraz na mniej znane specjały, takie jak rolady połtawskie czy sandacza nadziewanego kaszą. Waldemar Kurowski – dziennikarz i pasjonat gotowania; zdobywca wielu nagród w konkursach kulinarnych, m.in. zwycięzca festiwali grillowania i potraw z ziemniaków. W serii: Grzegorz Labuda Przysmaki szlacheckie we współczesnej kuchni Ewa Aszkiewicz Przedwojenne przysmaki we współczesnej kuchni

DODATKOWE INFORMACJE

    Seria:Polskie Tradycje Kulinarne
  • Format:140x200 mm
  • Liczba stron:160
  • Oprawa:twarda
  • ISBN-13:9788361513452
  • Data wydania:15 lipiec 2009
  • Numer katalogowy:101843

RECENZJEjak działają recenzje?

Lista recenzji jest pusta

DOSTAWA

DARMOWA dostawa powyżej 299 zł!

Realizacja dostaw poprzez:

  • ups
  • paczkomaty
  • ruch
  • poczta

OPINIE

Nasza strona używa plików cookies, w celu ułatwienia Ci zakupów. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności

© 2006-2024 Gildia Internet Services Sp. z o.o. and 2017-2024 Prószyński Media Sp z o.o. PgSearcher